Universitatea Ovidius din Constanța lansează PILDAS, un proiect de antreprenoriat studențesc

Societatea Antreprenorială Studențească Ovidius Innovation Center (OIC-SAS) a Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează, marți, 29 aprilie 2025, la ora 15.00, evenimentul de lansare oficială a proiectului – CNFIS-FDI-2025-F-0183 – PILDAS, finanțat prin Fondul de Dezvoltare Instituțională (FDI) 2025.

Manifestarea cu tema ‘Spirit Antreprenorial la Ovidius: Pregătire, Inovare, Lansare, Dezvoltare și Afaceri de Succes’ se va desfășura în Aula B la Universitatea Ovidius din Constanța, bd. Mamaia 124.

Potrivit organizatorilor, în cadrul evenimentului va avea loc prezentarea obiectivelor și activităților incluse în proiectul PILDAS, iar cadrele didactice și reprezentanții mediului de afaceri prezenți la eveniment îi vor motiva pe tineri să se implice în acest proiect, care își propune stimularea și dezvoltarea abilităților antreprenoriale studențești. Totodată, va avea loc și o sesiune de întrebări și răspunsuri pentru studenți și partenerii din proiect, iar participanții la eveniment vor discuta pe tema oportunităților concrete de implicare.

Se zice că nu poți crea o reputație spunând doar ce intenționezi să faci. E un fapt, însă, că noi, la OIC-SAS, creștem de la an la an și suntem apreciați din ce în ce mai mult de studenți. Acest lucru înseamnă că suntem atenți la nevoile, interesele și aspirațiile lor de inovare și că avem un rol activ în crearea unei mentalități antreprenoriale în Universitatea Ovidius‘, a declarat conf. univ. dr. Dragoș Sburlan, directorul de proiect.

Proiectul CNFIS-FDI-2025-F-0183 – PILDAS are o valoare totală de 237.000 de lei și este finanțat prin Fondul de Dezvoltare Instituțională 2025 al Ministerului Educației și Cercetării

Potrivit acestuia, PILDAS este proiectul prin care Universitatea Ovidius din Constanța a marcat o performanță remarcabilă – clasarea pe primul loc, la nivel național, în domeniul Susținerii activităților societăților antreprenoriale studențești (SAS), în cadrul competiției FDI 2025, devansând toate celelalte universități din țară înscrise la această secțiune. Această clasare de la a IX-a ediție a competiției FDI repetă performanța debutului din 2017, când UOC a ocupat, de asemenea, primul loc.

Scopul proiectului PILDAS este cultivarea unei mentalități antreprenoriale în rândul studenților UOC, ce presupune stimularea inițiativei, acumularea de cunoștințe, aptitudini și abilități specifice prin oferirea de resurse, mentorat, experiențe relevante și promovare.

PILDAS face parte din viziunea UOC de a deveni o universitate antreprenorială și un motor de dezvoltare durabilă în regiunea de sud-est a României. În acest sens, până în momentul de față, la Universitatea Ovidius din Constanța au luat parte la activitățile antreprenoriale mai mult de 1400 de studenți, grupați în peste 145 de echipe, prin participarea la peste 30 de conferințe, școli de vară și workshop-uri.

SOCIAL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *