ANPC, recomandări pentru cei care cumpără carne pentru masa de Sărbători!
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor are mai multe recomandări pentru cei care vor să cumpere carne şi produse din carne pentru masa de Sărbători.
„Consumatorii trebuie să acorde o atenţie sporită atunci când achiziţionează produse din carne, atât pentru a se asigura de calitatea acestora, cât şi pentru a preveni eventuale riscuri pentru sănătate. Este esenţial să verificaţi cu atenţie eticheta, să observaţi aspectul şi mirosul produselor şi să refuzaţi orice preparat care ridică suspiciuni privind prospeţimea sau conformitatea. De asemenea, vă încurajăm să cumpăraţi exclusiv din locaţii autorizate şi să solicitaţi bonul fiscal, un document esenţial în cazul în care doriţi să reclamaţi un produs neconform. Siguranţa alimentară este o responsabilitate comună, iar informarea corectă este primul pas în protejarea sănătăţii dumneavoastră„, a afirmat Sebastian Hotca, preşedintele interimar al ANPC.
Decembrie este momentul de vârf comercial la achiziţia cărnii şi a produselor din carne
„Acordaţi o atenţie deosebită caracteristicilor organoleptice ale produselor şi solicitaţi vânzătorului, când cumpărati carne şi preparate din carne, să vă arate produsele, pentru aprecierea, de la distanţă, a aspectului şi mirosului acestora. Solicitaţi vânzătorului, în cazul în care magazinul nu are asigurat sistemul de autoservire, să vă arate eticheta preparatului din carne, pentru a analiza compoziţia şi, mai ales, încadrarea acestuia în data durabilităţii minimale„, recomandă reprezentanţii ANPC.
De asemenea, consumatorii trebuie să solicite şi să păstreze bonul de casă.
Sursa foto: Revista Ferma